404 bir hata kodudur. Bir web sitesinde aradığınız ya da ulaşmak istediğiniz sayfa bulunamıyorsa bu hata ile karşılaşırsınız. Web sitelerini gezerken bu hata ile çok sık karşılaşabilirsiniz. Bu hata genellikle web sayfasına ulaşmaya çalışan kullanıcın adres satırına sayfa adresini yanlış yazmasından ya da o an için hatalı olan bir sayfaya girmesinden kaynaklanır. Bir çok sosyal medya sitesi ve önde gelen alış veriş sitelerinde silinen ürün ya da silinen gönderi olduğunda bu sayfalara yönlendirilirsiniz. Çoğu site bu sayfalara kullanıcıyı yönlendirmeye yönelik içeriklerle zenginleştirirken bir çoğuda herhangi bir şekilde bu 404 error hata sayfasına her hangi bir yönlendirme yapmaz. Bu hata ile karşılaşıyorsanız sitenin sadece sizin ulaşmaya çalıştığınız sayfasında sorun olduğunu geri kalan kısımlarının çalışır durumda olduğunu anlayabilirsiniz.
Neden 404 Error Hatası Kullanılır?
Neden bu sayfa eksiktir hatası, bu sayfaya ulaşılamamaktadır hatası ya da ulaşılamayan bir sayfaya girdiniz hatası gibi mesajlar göreceğimize 404 error hataları görüyoruz diye sorabilirsiniz. Bunun sebebi gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışmak olarak verebiliriz. Öyle ki web sunucusu bulunamayan sayfalar için 404 hata kodunu çalıştırıyor ve bu hata kodu çok sık karşılaşılan bir hata kodu olduğu için otomatik olarak teknolojik asimilasyona maruz kalınıyor.
Sadece 404 hata kodları da yoktur. Çeşit çeşit hata kodları ile karşılaşılabilir 301 hatası, 302 hatası, 501 hatası gibi. Ancak bu hataların neredeyse tamamı sizin tarafınızdan görünmemektedir. Genelde sunucu içinde log dosyalarında saklanır.