Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Çoğu internet makale yazarının uygulamaya çalıştığı SEO uyumlu makale nasıl yazılır madde madde ele alıp inceleyeceğiz. Artık web sitelerine editör veya makale alan site sahipleri makalenin seo ile ilgili olup olmadığına çok fazla önem vermeye başladı. Eğer freelance bir makale yazarı olmak istiyorsanız makale yazarak para kazanmak istiyorsanız yazınızın Seo uyumu oldukça önemli.Eğer web site sahibiyseniz hitinizin büyük bir kısmını arama motorlarından elde edeceğinizi unutmayın sitenize yazı girerken madde madde ele aldığımız seo dostu makale yazmak için oluşturduğumuz kuralları okuyup uygulamaya çalışın.

 

1.ÖZGÜN İÇERİK

Özgün içerik yine ön plana çıkıyor ve “Konu SEO ise kral benim!” Diyerek öne atılıyor. Özgün içerik de peki nasıl özgün içerik? Öncelikle yazılarınız kopyala-yapıştır değil tamamen kendi yazınız olmalı. Yazı içerisinde kullandığınız resimler de çok kullanılan resimlerden olmamalı. Eğer yapabiliyorsanız yazı için kendiniz resimler hazırlayabilirsiniz. Eğer yapamıyorsanız da dediğim gibi çok fazla kullanılmayan görselleri kullanın.

 

2.ANAHTAR KELİME ÖNEMİ

Yazınızın içerisinde mutlaka anahtar kelime geçirmeyi unutmayın. Özellikle ilk paragrafta abartı olmayacak ve paragraf bütünlüğü bozulmayacak şekilde kalın  veya italik şekilde yazarak Google botlarının bu kelimelere ilgisini yöneltmesini sağlayabilirsiniz.

3.NASIL BAŞLIK OLMALI?

Yazının temeli diyebileceğimiz başlık en fazla 60 karakterden oluşmalıdır. Yazı başlığınız içerikle alakalı olmalıdır. Ayrıca anahtar kelimelerinizi başlıkta kullanmanızda sakınca yoktur. Başlığınızda Seo uyumlu makale, seo, makale gibi spam sayılabilecek başlıklar koymayınız.

4.İÇ LİNKLEME

Yazınız içerisinde okuyucunun diğer yazılarınızı da okuması için alakalı konularla ilgili kelimeye link veriniz. Böylelikle SEO için oldukça önemli olan “Hemen Çıkma Oranı”nı düşürebilirsiniz.Ayrıca link verdiğiniz kelimede diğer makaleniz de yükselmiş olur.

5.KELİME SAYISI

Kelime sayınızı yüksek tutmaya özen gösteriniz. Sırf kelime sayım yükselsin diye de yazı ile anlamsız ifadelere yer vermeyiniz. Ortalama bir yazı için 200 kelime ideal olabilir. Tabi bu sayıyı daha da yukarı çekebilirsiniz.

6.SİTE DIŞI SEO

Yazınız sadece site içi SEO ile bir anlam ifade etmez. Yazınızı Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşınız. Ayrıca reddit gibi sosyal imleme sitelerine de link gönderiniz. Yazını de unutmayınız.

7.GÖRSELLERDE ALT ETİKET

Yazınıza eklediğiniz görsellere mutlaka anahtar kelimenizi geçirdiğiniz bir alt etiket ekleyiniz. Anahtar kelimeniz sayesinde görsel de arama motorlarında görseller kısmında üst sıraya çıkacaktır.

8.HEADİNG ETİKETLERİ

Yazınız için ana başlıkta h1 etiketini kullanınız.Daha sonra alt başlıklar için sırasıyla h2 – h3 ve h4 etiketlerini kullanınız. Örnek vermek gerekirse;

H1 –> Oyunlar

H2 –> Futbol oyunları

H3 –> Kafa topu oyunları

H4 –> Kafa topu 3 oyunu

H4 –> Kafa topu 4 oyunu

şeklinde örneklendirebiliriz.

Yorum Yap
0 Yorum yapan