Site İçi Seo Nasıl Yapılır?

Site İçi Seo Nasıl Yapılır?

SEO “Search Engine Optimization” yani Türkçesi “Arama Motoru Optimizasyonu” demektir. SEO sayesinde siteniz herhangi bir kelimede arama motorlarında yukarıya çıkabilir. SEO genel itibariyle iki kısımdan oluşur;

  • Site içi SEO
  • Site dışı SEO

Bu yazımızda ise yapması biraz daha kolay olan ve her sitenin mutlaka yapması gereken veya yapmasını gerektiğini düşündüğümüz site içi SEO yapımını anlatacağız.

Site İçi SEO Nedir?

Arama motorlarının siteyi daha iyi anlayıp taraması ve ne hakkında olup olmadığını anlamasına yardımcı olur.Arama motorları böylelikle sitenizi istenilen hedef kitleye ulaştırmaya çalışır.Bu yüzden eğer bir sitede SEO yapılacaksa ilk önce iç SEO’dan başlanılır ve dış SEO’dan daha fazla öneme sahiptir.

Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Site Hızı

Site hızı oldukça önemlidir.Site hızını iyileştirmek hosting alımından başlar tema seçimine kadar yol alır.Unutmayın site hızı yavaş olan siteler arama motorlarınca hiç sevilmezler.Ayrıca siteniz mobil uyumlu olmalıdır.

Özgün İçerik

Kopyala – Yapıştır içeriklerden kaçınıp özgün içeriklere yöneliniz. 2017 SEO güncellemesiyle Google artık özgün içerik yazmayan siteleri dışlayacak.

Resim seçilimi ve alt etiketleri

Telif hakkına sahip olmayan resimler kullanınız.Bunun için Pexels, Pixabay, Flickr vb. siteler bulunmaktadır.Bu sitelerdeki görseller telif hakkına sahip olmadığı için rahatlıkla indirebilirsiniz.Ayrıca yüklediğiniz resimleri arama motorlarına tanıtmak için alt etiketleri kullanmayı unutmayınız.

Anahtar kelimeler

Yazılarınızda ilk 100 kelime içerisine mutlaka anahtar kelimeleri yerleştiriniz.Ayrıca başlıkta mutlaka anahtar kelime kullanınız.

SEO dostu URL önemi

URL’leriniz kesinlikle SEO uyumlu olmalıdır.Örneğin; netteinsan.com/p=12345 gibi URL’ler kullanmayınız. URL’nizde de anahtar kelime geçmesine dikkat ediniz.

Hemen çıkma oranını düşürmek

Uzun ve diğer yazılarınızı link verdiğiniz içerikler ile kullanıcının sitenizde uzun süre kalmasını sağlayınız.

Yorum Yap
0 Yorum yapan