Web Sitemdeki Klasörleri Nasıl Şifrelerim? Cpanel Klasör Şifreleme

Web Sitemdeki Klasörleri Nasıl Şifrelerim? Cpanel Klasör Şifreleme

Sitenizdeki klasörleri başkasının erişmesini istemiyorsanız şifreleyerek bunu sağlayabilirsiniz. Bu yazımıda sizlere Linux bir web hostingte klasör şifreleme nasıl yapılır bundan bahsedeceğim. Web sitenizde istediğiniz dizine sadece şifreli erişim yapılmasını sağlayabilirsiniz. Sitenizde ister wordpress ister başka bir script kurulu olsun ve bu scriplerde yönetici vasfında olan kişilerden bile gizleyebileceğiniz bir klasör gizleme yöntemidir.

Sadece sizin görmenize ve giriş yapmanıza olanak sağlamaktadır. Herhangi bir bypass şeklide bulunmamaktadır. Kesin ve güvenli bir şekilde klasör şifreleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Klasör şifreleme işlemini cpanel üzerinden anlatmaya çalıştım lakin farklı bir web control sistemi üzerinden de bu anlatılanlara benzer işlemleri yaparak sitenizdeki klasörleri şifreleyebilirsiniz.

Cpanel Kurulu Linux Hosting hizmetlerin de Cpanel üzerinden dizin şifreleme işlemini nasıl yaparız? Yararı ne olacaktır?

Klasör şifrelemenin mantığı aslında dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı sisteminizi tamamen koruma altına almaktır. Web sitenizin scriptinde bulunan sizin farkına varamadığınız bir açıktan siteniz veritabanına sızma işlemi yaparlar ve adminlere ait kullanıcı adını ve şifresini bulurlar. Ardından admin panelinizden giriş yaparak sitenizi ele geçirirler. Ancak biz burada cpanel üzerinden şifreleme yaparak admin panelinize şifre koruma tanımlıyoruz ve siteniz hacklense dahi panelinize erişim sağlayamıyorlar.

Cpanel üzerinden Klasör Şifreleme

Cpanel Klasör Şifreleme | Resim - 1

Cpanel Klasör Şifreleme | Resim – 1

  • Resim – 1 de görüldüğü gibi Cpanel Bağlanıyoruz ardından Directory Privacy kısmına giriyoruz.
Cpanel Klasör Şifreleme | Resim - 2

Cpanel Klasör Şifreleme | Resim – 2

  • Resim – 2 de görüldüğü gibi şifrelemek istediğimiz klasörü seçiyoruz ve giriş yapıyoruz.
Cpanel Klasör Şifreleme | Resim - 3

Cpanel Klasör Şifreleme | Resim – 3

  • Resim – 3 te görüldüğü gibi adımları tamamlıyoruz. Hedef klasör kısmını boş bırakıyoruz. Klasöre girdiğimizde bize soracağı güvenlik bilgilerini belirtiyoruz.

Başkalarının erişim sağlamasını istemediğiniz klasörleri şifreleyerek koruyabilirsiniz. Herhangi bir bruteforce gibi şifre kırma denemelerine karşı cpanel firewall modülleri devreye gireceği için tam anlamıyla koruma sağlmış olursunuz.

Yorum Yap
0 Yorum yapan